loading

Vransko. Opel Slovenija je v sodelovanju s časnikom in spletnim portalom Finance ter AMZS Centrom varne vožnje, že četrto leto zapored na Vranskem pripravila izbor »Najboljši poslovni vozniki 2017«. Na tokratnem dogodku je sodelovalo in tekmovalo nekaj manj kot 100 voznikov službenih vozil iz 24 slovenskih podjetij in organizacij.

Vozniki službenih vozil se pri svojem delu redno srečujejo z različnimi izzivi v prometu, na katere se morajo znati odzvati in jim biti kos. Seveda je najbolje, da se voznih veščin naučijo v varnem okolju poligona, zato so takšni dogodki zanje več kot dobrodošli. Pridobljeno znanje jim bo zagotovo koristilo v vsakdanjem prometu, dogodek pa je bil tudi odlična priložnost za team building.

Celodnevni dogodek se je odvijal v sklopu Centra varne vožnje na Vranskem, kot tudi izven AMZS poligona. Ekipe iz uspešnih slovenskih podjetij in organizacij, so imele priložnost preizkusiti svoja znanja na orientacijskem doživetju, se pomeriti na spretnostnih vajah ter preveriti svoja znanja na najnovejših modelih vozil znamke Opel, tudi s pomočjo uporabe njihovih najsodobnejših pripomočkov.

Najboljši poslovni vozniki 2017Za tekmovalno vajo na drsni plošči so sedli za volan Astre Sports Tourer in pokazati so morali, kako dobro znajo obvladati vozilo, kako dobro znajo prilagoditi hitrost razmeram na cesti in kako natančni so pri vožnji. Prav tako so morali hitro in pravilno odreagirati, če je prišlo do kritične situacije. Tekmovalce je čakala tudi vaja iz natančnosti pri parkiranju Vivara, kjer je do izraza prišel predvsem moštveni duh. Med vožnjo v prometu so preizkušali Oplove varnostne sisteme in sistem OnStar, navdušila pa jih je tudi simulacija prevračanja z avtomobilom, še posebej reševanje iz vozila. Ekipe so najprej opravile vožnje z Oplovimi Insigniami ter spoznale in v praksi uporabile njene napredne varnostne sisteme. V nadaljevanju so s Crosslandi X  v praksi preizkušale glavne vrline vozil SUV, kot so višje sedenje in s tem boljša preglednosti ter njihove vozne lastnosti na asfaltu in makadamu.

Vse tekmovalne ekipe so se zelo izkazale in skoraj vsaka tekmovalna vaja je imela drugo zmagovalno ekipo, a le ena ekipa je bila lahko skupna zmagovalka dogodka. Letos si je lovoriko Najboljši poslovni vozniki 2017 priborila ekipa Občine Luče. Za pokazano znanje in spretnost je bila nagrajena, saj se je domov odpeljala v novi Insignii Grand Sport, ki jo bo lahko mesec dni pobliže spoznavala.

Podrobnosti posameznih izzivov, s katerimi so se spopadali tekmovalci na dogodku ter njihove vtise, si lahko preberete in ogledate na spletni strani časnika Finance, kjer so objavljene fotografije in video posnetki.

6.10.2017 Pozornost in natančnost, brez njiju na cesti ne gre

https://pro.finance.si/NPV/8860979/Pozornost-in-natancnost-brez-njiju-na-cesti-ne-gre?src=recpro  

13.10.2017 Umetna pamet ne reši pobeglega zadka

https://pro.finance.si/NPV/8861194/Umetna-pamet-ne-resi-pobeglega-zadka   

20.10.2017 Na cesti se znajdemo, a cenimo sodobno pomoč in udobje

https://pro.finance.si/NPV/8861453/Na-cesti-se-znajdemo-a-cenimo-sodobno-pomoc-in-udobje   

27.10.2017 Brez mestnih terencev nam živeti ni

https://avto.finance.si/8861691/Brez-mestnih-terencev-nam-ziveti-ni  

 
Na vrh