loading
  • Team building podjetja Gorenje GSI na poligonu AMZS Centra varne vožnje na Vranskem
  • Spoznavanje veščin varne vožnje za večjo varnost v prometu z Oplovimi vozili

Vransko. Del skupine Gorenje, Gorenje GSI, je za svoje zaposlene organiziral nepozabni team building z elementi varne vožnje v AMZS Centru Varne vožnje na Vranskem. Gorenje je namreč edini proizvajalec bele tehnike, ki ima v Sloveniji svojo lastno mrežo serviserjev. Na druženju se je zbralo 70 zaposlenih, skupaj z vozili s katerimi opravljajo svojo dejavnost, da se dobijo vsi na enem mestu in družijo na vsebinsko zanimivem in izjemno poučnem dogodku.

Opel na druženju podjetja Gorenje GSIV floti vozil, s katerimi se serviserji Gorenja GSI vozijo po Sloveniji, so močno zastopana Oplova vozila, predvsem Vivaro in nekaj Movano. Zato je bila tudi odločitev, da serviserji spoznavajo veščine varne vožnje na poligonu prav na Oplovih vozilih, pričakovana. Tako je  Opel Slovenija v sodelovanju z Oplovim pooblaščenim trgovcem iz Celja, ki Gorenje GSI oskrbuje z vozili in servisnimi storitvami, pripomogli pri organizaciji druženja in za ta dogodek priskrbeli Oplova vozila.

Vsebina programa je združevala zabavno s koristnim in je bila razdeljena na sedem različnih sklopov. Udeleženci so se s pomočjo inštruktorjev AMZS Centra za varno vožnjo preizkusili Astro, Mokko X in Insignio v najtežjih in nepredvidljivih pogojih, s katerimi se lahko srečamo v vsakodnevnem življenju. Spoznali so svoje reakcije v takih pogojih in kako se vozilo odziva na reakcije voznika. Izzivov za odkrivanje novih užitkov v vožnji tako ni zmanjkalo, pa naj je šlo za vožnjo po asfaltu ali po zahtevnem in neutrjenem terenu. Med drugim so preizkusili obvladovanja avtomobila ob nenadnem zanašanju na hidravlični plošči, spretnostno vožnjo skozi ovinke v spremenjenih voznih razmerah ter simulator obračanja in simulacijo pod vplivom alkohola in drog. Del te vaje pa je bila tudi predstavitev nove Insignie.

Zaposleni podjetja Gorenja GSI, katero večina so tudi vozniki serviserji, so s takšnim programom pod vodstvom inštruktorjev spoznali veščine in znanja, ki jim bodo v prihodnje omogočili čim večjo varnost v cestnem prometu.

Na vrh