loading
  • Septembrska številka slovenske izdaje revije Auto Bild je prinesla Oplu tri nacionalne nazive Zlati volan 2017
  • Zmago in naziv Zlati volan 2017 so si v svojih kategorijah z glasovi bralcev priborili Ampera-e, Insignia Grand Sport in Crossland X

Zlati volan 2017: nacionalni nazivi za kar tri Oplova vozila

Ljubljana. Oplovi modeli Ampera-e, Insignia Grand Sport in Crossland X so zmagali v svojih kategorijah v slovenskem delu izbora Zlati volan 2017, ki ga vsako leto organizira avtomobilistična revija Auto Bild in prejeli naziv »Zlati volan 2017«. Tako nadaljujejo uspešnost blagovne znamke v tem izboru, saj je Opel prejel svoj prvi naziv prejel daljnega leta 1978 za model Senator A, skupaj pa jih je do sedaj nabral kar 16, nazadnje z Astro.

Naziv “Zlati volan” letno podeljujejo nemški časopisi Bild, Bild am Sonntag in evropske nacionalne izdaje revije Auto Bild, ki jih izdaja Axel Springer Publishing Group. Glasovanje tako vsako leto poteka v 31 evropskih državah, kjer izdajajo publikacijo Auto Bild. V slovenskem izboru si je znamka Opel letos prepričljivo priborila zmage v vseh kategorijah, kjer je imela svojega finalista: v kategoriji »Majhni in kompaktni« je zmagala Ampera-e, Insignia Grand Sport je zmagala v kategoriji »Srednji in višji« ter Crossland X v kategoriji »Kompaktni SUV-ji«.

Slovenski glasovi so bili nato posredovani v Nemčijo, kjer zbirajo glasove vseh lokalnih glasovanj. Mednarodna žirija, ki jo sestavljajo zvezdniki, avtomobilistični strokovnjaki in uredniki revij, bo finaliste po številu glasov testirala na dirkalni stezi Balocco v Italiji ter določila zmagovalce letošnjega izbora, ki bodo znani v novembru.

Na vrh